به گزارش «سراج24»، در راهپیمایی اخیری که در تل آویو علیه تهاجم نظامی ارتش این رژیم در نوار غزه انجام شد، راهپیمایان شعار می دادند مرگ بر راستیها . بعد از این شعار بود که تعدادی از طرفداران جناح راست به زد و خورد با چپی ها پرداختند . نظرسنجی ها در درون سرزمین های اشغالی تاکنون نتوانسته نظر واقعی مردم این منطقه راجع به حمله نظامیان به غزه را به نمایش بگذارد . مردم نمی خواهند نظراتشان را به وضوح بیان کنند .
به گزارش سراج24 به نقل از نشریه «گلوب اندمیل»، مقامات مسئول در نظارت بر کانالهای تلویزیونی و بنگاههای سخن پراکنی ، فعالیت گروه «بتسلم» ، یک گروه حقوق بشری را که در تبلیغات رادیویی اسامی کودکان فلسطینی کشته شده در غزه و سن آنها را بیان می کرد ، ممنوع کردند. دانشگاه «بار ایلان» در سرزمینهای اشغالی نیز یکی از اساتید خود را که در ایمیلی به دانشجویانش به بیان همدلی خود با مردم غزه و قربانیان جنگ اسراییل در این منطقه پرداخته بود ، از کار اخراج کرد .
از این اتفاقات در بین مردم ساکن در سرزمینهای اشغالی به وفور دیده می شود . در آخرین مورد در هنگام نمایش فیلمی در سینماتک اورشلیم ، تعدادی از مخاطبان این سینما برای چهار پسر فلسطینی که در هنگام فوتبال بازی کردن در ساحل غزه مورد هدف بمب های اسراییلی قرار گرفته و کشته شدند ، یک دقیقه سکوت کرده و از جای خود بر خاستند . این حرکت به نظر می رسیدآخرین دژ مستحکم لیبرالیسم در اسراییل را نیز هدف قرار داده باشد . دیگران که همچنان بر روی صندلی های خود نشسته بودند ، با صدای بلند فریاد می زدند :«شرم بر شما» ، «شما به مخاطبان هنر تجاوز می کنید !».

مدافعان گروهی که با عنوان صهیون های چپ شناخته می شوند- اسراییلی هایی که می خواهند دولتشان به اشغال کرانه باختری و غزه پایان دهد و به ایجاد کشور مستقل فلسطینی کمک کنند - می گویند در اسراییل بحث ها در مورد میزان تلفات غیر نظامیان در جنگ یک ماهه غزه است .
سیاست های رژیم صهیونیستی طی سالیان گذشته را دست راستی ها تعیین می کرده اند و بسیاری بر این عقیده اند که این مسئله طی روزهای اخیر با شفافیت بیشتری نمایش داده می شود و البته با قاطعیت بیشتری نیز انجام می شود . اسراییلی هایی که دولت را در سایت ها و صفحات مجازی خود در فیس بوک و توئیتر مورد انتقاد قرار می دهند و یا کسانی که به انتشار عکسهای قربانیان در غزه می پردازند ، به شدت تحت فشار قرار گرفته اند.
خاخام لوی ویمن کلمن یکی از کسانی که در سال 1979 از نیویورک به سرزمینهای اشغالی مهاجرت کرده است ، می گوید : یکی از قربانیان جنگ ، داشتن ایده متفاوت نسبت به مقامات دولتی است . مسئله داشتن نظر متفاوت نسبت به دولتمردان و در نظر گرفتن رنج و دردی که طرف مقابل از این جنگ می کشد ، نه تنها به رسمیت شناخته نمی شود ، بلکه مورد تهاجم نیز قرار می گیرد .
ویمن کلمن اخیرا طوماری را منتشر کرده که در آن نظرات نژاد پرستانه خاخام های جناح راست محکوم شده است . او خاطرات زیاد و البته دردناکی از نوع رفتار برخی از راست گرایان صهیونیست در طول دوران جنگ یک ماهه دارد . او بیان کرده است : در طول دعای شب جمعه یکی از رهبران هیات امنای کنیسه ای که او در آن مراسم دعا را برگزار می کند ، خواستار حذف دعای «صلح» از متن دعاهای مردم شده بود . او به کلمن گفته بود بهتر است به پسران خودمان بیاندیشیم نه به صلح . این خاخام اسراییل می گوید : این لحظه برایم لحظه بسیار دردناکی بود.
برخی از سیاستمداران مانند رییس حزب کار «ایزاک هرزوگ»، به روشنی به افرادی نظیر این خاخام گفته است: زمانی که ما مشغول تیراندازی به دشمن هستیم تنها کاری که شما باید انجام دهید رعایت سکوت است ! او تاکید کرده است زمانی که ما و فرزندانمان در جنگ شرکت داریم نباید صدای دیگری جز حمایت از جنگ در درون اسراییل شنیده شود ما باید در این مورد حتما وحدت داشته باشیم . این در حالیست که ایده جنگ با مردم غزه اصلا ایده ای وحدت ساز در اسراییل نیست .
روزنامه هاآرتص که از روزنامه های جناج چپ در سرزمینهای اشغالی است ، بر این عقیده است که در اسراییل عده ای به دنبال گسترش «مک کارتیسم» بوده و سعی دارند به هر کسی که به مخالفت با جنگ پرداخته به شدت واکنش نشان دهند .
این روزنامه در گزارش خود به ماجرای اخراج استاد دانشگاه «بار ایلان» اشاره کرده و نوشته است : تحمل نظر مخالف به شدت پایین آمده و گروه ضد اعراب به سرعت در حال دستیابی به پست های مهم کشوری و لشگری است .
داریا کارمون ، یکی از کسانی که در راهپیمایی اعتراضی در تل آویو علیه جنگ در غزه شرکت کرده بود ، می گوید : افراطیون تمام ارکان دولت را از آن خود کرده اند . شعارهایی که افراطیون راجع به از بین بردن مردم غزه مطرح می کردند ، این بار از رسانه های وابسته به دولت شنیده می شود و به جریان اصلی در رسانه ها تبدیل شده است . او از ادبیات طعنه آمیز و ناسزاگویی سران رژیم صهیونیستی نسبت به حماس انتقاد می کند .او می گوید رسانه های اسراییلی برای هر سربازی که جان خود را در جنگ از دست می دهد ، یک صفحه مرثیه می نویسند اما اجازه ندارند هیچ تصویر و یا فیلمی از کشته شدگان غزه منتشر کنند.
جامعه شکل گرفته درون سرزمینهای اشغالی این روزها خود دچار دو دستگی شدیدی شده است .به زودی نشریات صهیونیستی به مسئله زیر سوال رفتن اصول آزادی بیان در این منطقه اشاره خواهند کرد .



